Chaussesten som belægning rundt om dit skur

Chaussesten som belægning rundt om dit skur

Chaussesten er en af de flotteste naturlige belægningssten du kan få. Du vil ofte se den på offentlige pladser og gangstier. Nogle gange som en ren chaussestenbelægning, og andre gange i kombination med andre sten. F.eks. er det populært at kombinere dem med både betonsten, brosten og kantfliser.

Det er dog ikke kun på offentlige steder at chaussestenen gør det godt som belægning. Også ved private boliger er chaussestenen er populært valg som belægning. Både som indkørsel og gangstier, men også som andre mindre belægninger, som f.eks. rundt om et skur.

Hvis du har et skur du skal have ny belægning rundt om, er det værd at overveje chaussesten. Ligesom det er vigtigt at vælge det rigtige tag til skuret, er det ligeledes vigtigt, at vælge den rigtige belægning rundt om.

 

Det skal du være opmærksom på

Når du skal beslutte dig for hvilken belægning du vil have rundt om dit skur, er der nogle forskellige faktorer du skal være opmærksom på. For det første er det vigtigt, at du får lagt det rette underlag. Det er særligt vigtigt, hvis belægningen skal kunne holde til et tungt pres, uden at blive ujævn. Har du f.eks. tunge arbejdsmaskiner, motorcykler eller andre tunge ting som skal kunne køre på det, er det særligt vigtigt.

Dertil er selve belægningsstenen også en vigtig faktor. Jo tungere tryk belægningen skal kunne holde til, jo tykkere og mere solid en sten bør du vælge. Chaussesten er en fantastisk sten til belægninger, som skal kunne holde til tunge tryk. Til dels fordi det er en robust og yderst hårdfør sten, og til dels fordi den er høj. En almindelig chaussesten måler ca. 9x9x9, hvilken giver en højde på 9 cm. Det er mere end rigeligt til at klare et tungt tryk.

 

Chaussesten giver et naturligt look til haven

Udover at chaussesten er en solid sten som egner sig godt som belægning, er den også naturligt flot. Står dit skur i haven, kan det være en fordel at vælge en naturlig sten at lægge rundt om, det det giver et mere naturligt look til haven. Har du en flot have med blomster, planter og anden beplantning, kan en belægning af betonsten afvige lidt fra den naturlige stil. Det problem har du ikke med chaussesten og andre sten i granit.

 

Andre gode tips til dig der skal bygge nyt skur

Skal du bygge et helt nyt skur, har du her nogle gode tips:

Køb det rigtige tag til skuret – Ved et at købe et godt tag til dit skur, undgår du ikke kun at det holder bedre. Samtidig er det typisk også pænere, og det skal ikke skiftes ud så tit.

Byg det på en god sokkel – Et godt fundament er vigtigt for at hus såvel som et skur. Derfor er det vigtigt, at du få lagt en god solid sokkel, som du kan bygge skuret på.

Giv træet en god træbehandling – Giv træet en god omgang træbehandling. Det gør både at det ser pænere ud, og så holder det også i mange flere år frem.