Brolægger lægger chaussesten på terrasse

Kan man lægge chaussesten på terrassen?

Skal du have lagt en ny terrasse, og overvejer du, om du kan lægge chaussesten? Det korte svar er: Ja – du kan sagtens lægge chaussesten på din terrasse. Der er dog nogle faktorer, du skal være klar over før du giver dig i kast med det.

Chaussesten er en flot natursten, som er hugget i granit. I og med det er natursten, er der heller ikke to chaussesten der er ens, ligesom f.eks. herregårdssten og andre betonstøbte sten er. Vil du have en hel terrasse med chaussesten, må du derfor forvente, at den ikke er 100% plan. Dvs. et evt. havebord f.eks. kan rokke lidt. Dermed ikke sagt, at du ikke kan bruge chaussesten på din terrasse. Vil du have en plan terrasse, kan det dog være en fordel, at kombinere den med andre belægningssten, som f.eks. herregårdssten eller betonfliser.

 

Sådan kan du lægge chaussesten på din terrasse

Som sagt kan det være en fordel, at kombinere chaussesten med betonfliser når du skal have lagt en terrasse. F.eks. kan du lægge et mønster, hvor du lægger betonfliser med chaussesten i mellem dem. På den måde får du både det flotte naturlige look chaussesten giver, og du kan have terrassen helt plan, med havemøbler som ikke rokker.

 

Kan jeg selv lægge terrassen?

Du kan i teorien godt sælge ligge fliserne til din terrasse. Det kan dog være en fordel, at få en professionel til det, eller i hvert fald en til at hjælpe med det, hvis du aldrig har lagt fliser før. Lægning af fliser er nemlig ikke altid så simpelt, som det måske kan se ud. Det gælder både chaussesten, betonfliser og alle andre former for belægningssten. Det er nemlig vigtigt, at belægning bliver lagt i vater, at der bruges det rette underlag, og at fliserne har den rigtige tykkelse, i forhold til, hvor tung en belastning der forventes at den skal kunne holde til.

 

Hvad koster det få lagt en terrasse i chaussesten?

Det kommer i høj grad an på, om du ønsker hele terrassen i chaussesten, eller at kombinere det med andre sten. Dertil også hvor stor terrassen skal være, som om du selv vil gøre det, eller få en professionel brolægger til det. Det er derfor mere eller mindre umuligt, at give et bud på, hvad det koster at få lagt en terrasse i chaussesten. Du kan dog selv nogenlunde regne det ud, hvis du ved, hvor mange kvadratmeter din terrasse skal være. En chaussesten koster ca. 5-15 kr. afhængig af type, samt hvor mange du køber ad gangen. Der går rundt regnet 100 chaussesten til 1 kvadratmeter. Så er det ellers bare at gange op, samt tillægge evt. omkostninger til brolæggeren.