Rensning af chaussesten

Rensning af chaussesten – det skal du vide

Chaussesten er en af de slags belægningssten som bliver flottere og flottere med årene. Jo mere slidte de bliver, jo glattere og finere bliver stenene. Som med alle andre belægningssten, kan de dog blive snavsede og beskidte med tiden. De kan bl.a. få flisepest, mos og alger. Derfor bør du en gang i mellem sørge for, at de får en god omgang fliserens. Efter en grundig fliserens, er din belægning så god som ny, og vil stå pænt i mange år frem.

Du kan med fordel hyre et firma til rensning af chaussesten og andre fliser generelt. På den måde, er du sikker på at dine chaussesten bliver renset ordentligt, og at de ikke tager skader. Går du selv i gang med højtryksrenseren, risikerer du at du skader dine sten, hvilket jo er super ærgerligt. Et firma som er specialiseret i rensning af fliser, vil bruge professionelt renseudstyr, som ikke beskadiger din belægning.

Overvej en fliserens med algebehandling

Hvis din chaussesten belægning har alger, bør du overveje en fliserens med algebehandling. Med en algebehandling kan du effektivt få fjernet alger fra stenene, og det kan nogle gange være nødvendigt, for at gøre dem ligeså flotte, som da de blev lagt i første omgang. Hvis du vælger at få algebehandling, skal du huske at sørge for, at midlet som bliver brugt er miljøvenligt. På den måde sikre du dig også, at din græsplæne og planter ikke tager permanent skade, skulle det ske at komme i kontakt.

Rensning af fliser generelt

Rensning af fliser, chaussesten og stenbelægning generelt, indebærer ofte ikke kun selve fliserensningen. Efter fliserens er det som sagt oplagt med en algebehandling, og derefter skal der også imprægneres. Imprægnering af fliserne efter de er blevet renset, sørger for at fliserne forbliver pæne og rene i længere tid. Det giver et beskyttende lag, og beskytter også mod flisepest, og vind og vejr generelt.

Til sidst er det en fordel at fylde nyt fugesand mellem fliserne. Det støtter op om fliserne, og hjælper til, at belægning ikke bliver skæv og ujævn. Dertil hjælper det også, til at ukrudt og andet skidt ikke vokser op i mellem stenene. Hyre du et professionelt firma til at give din belægning fliserens, vil de ofte både give fliserne imprægnering og fylde op med fugesand.

Kan det betale sig med en professionel fliserens?

Det kan i den grad betale sig at hyre et en professionel fliserenser til rensning af dine chaussesten. For det første, sikre du dig at det gøres ordentligt med professionelt udstyr, så stenene ikke tager skader. Går du selv i gang, og ender du med at skade stenene, kan det ende med at koste meget mere end blot en fliserens. Dertil vil en professionel også sørge for at give den rette efterbehandling, så fliserensen har en mere langvarig effekt. På den måde kan fliserensen holde i mange år frem, og du skal ikke tænke på at få gjort det hver forår efter vinteren har lagt sig. Ved at få en professionel fliserens, kan du dermed ende med både at spare tid og penge.